Nagrajenci nagradnega natečaja

POČITNICE

V junijski številki Zmajčka smo vas povabili, da nam narišete počitniške dni. Nekateri ste narisali lepe dni ob morju, drugi v gorah, tretji pri babici … verjamemo, da ste se med počitnicami prav vsi imeli lepo. Avtorjem izžrebanih risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Alen Rak, Laura Kramer, Dino Mrkalj, Zara Zupan, Neli Kovač, Tinka Narobe

 

Alen Rak
Dino Mrkalj
Laura Kramer
Neli Kovač
Tinka Narobe
Zara Zupan

Drugi nagradni natečaji

veter

V majski številki smo vas povabili, da nam narišete veter. Na naš naslov je prišlo veliko prevetrenih risbic. Če zamižimo, lahko veter celo začutimo na koži in v laseh …
Avtorjem izžrebanih risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Maša Habjan, Domžale; Neli Andrejašič, Kranj; Lara Lahajnar, Vrhnika; Nika Gutnik, Stari trg pri Ložu; Patrik Selak, Planina pri Cerknem; Ema Šturm, Železniki

Ema Šturm
Lara Lahajnar
Maša Habjan
Neli Andrejašič
Nika Gutnik
Patrik Selak

aprilsko vreme

V aprilski številki smo vas povabili, da nam narišete risbico z naslovom APRILSKO VREME. Kadar dežuje, nekateri ljudje pravijo, da je vreme grdo, ko sije sonce, pa vreme hvalijo. Veseli pa smo, da otroci dobro veste, da narava potrebuje oboje, dež in sonce. Avtorjem izžrebanih risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Aljaž Kapus, Loncovo; Avguštin Antolin, Moravče; Sara  Bajrektarević, Zagorje ob Savi; Mia Peternel, Žiri; Isabela Prša, Radenci; Lilly Klemenčič, Zg. Duplek; Marcel Val Medic, Ljubljana; Samuel Prša, Radenci; Žana Drenovec, Novo mesto

Aljaž Kapus
Avguštin Antolin
Isabela Prša
Lilly Klemenčič
Marcel Val Medic
Mia Peternel
Samuel Prša
Sara Bajrektarević
Žana Drenovec

mama

V marčni številki smo vas povabili, da nam narišete risbico z naslovom MAMA. Na naš naslov je prispelo veliko krasnih risbic. Najbrž res drži, da je prav “mama” ena najlepših in najslajših besed izmed vseh. Avtorjem izžrebanih risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Anej Borovinšek, Brina Šorli, Bor Novak, Katarina Štrancar in Lili.

Oglasili so se nam vrtičkarji vrtca Kidričevo. Otroci skupine Veverice so pod mentorstvom Suzane Žnider in Anite Medved ustvarili čudovite podobe svojih mam.

Vsem iskrena HVALA.

 

Vrtec Kidričevo_Naja
Vrtec Kidričevo_Nia-Jana
Vrtec Kidričevo_Nina
Lili
Katarina Štrancar
Brina Šorli
Bor Novak
Anej Borovinšek

PRIJAZNI SMO IN STRPNI

Ljudje se med seboj razlikujemo po narodnosti, barvi kože, jeziku, ki ga govorimo, veri, v katero verjamemo, in še in še … V novembrski številki smo vas zato povabili, da nam narišete risbico z naslovom PRIJAZNI SMO IN STRPNI. Nad vašimi risbicami smo navdušeni, verjamemo, da bo naš svet še lepši, ko odrastete. Avtorjem izžrebanih risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Anamarija Šinkovec iz Sel pri Raki, Nastja Jurjevčič iz Gorenje vasi, Ana Radonjič iz Ljubljane, Kim Puconja iz Kranja, Aže Werk iz Loga pri Brezovici in Patrik Andlovic iz Gradišča.

 

Oglasili so se nam tudi šolarji in vrtičkarji:
Z risbicami, ki govorijo o prijaznosti in strpnosti, so nas razveselili otroci skupine Klobuki in njihova mentorica Damijana Bijek z vrtca Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert. Učenci podaljšanega bivanja OŠ Metlika pa so na temo medsebojne prijaznosti ustvarili prave stripe. Njihova mentorica Vlatka Maček je lahko ponosna nanje.

Vsem iskrena HVALA.

Ana Radonjič
Anamarija Šinkovec
Kim Puconja
Nastja Jurjevčič
Patrik Andlovic
Anže Werk
Vrtec Čebelica_Tinkara
Vrtec Čebelica_Teja
Vrtec Čebelica_Eva
OŠ Metlika_Zarja
OŠ Metlika_Toni
OŠ Metlika_Nik

 JESEN JE LEPA

V oktobrski številki smo vas povabili, da nam narišete risbice o jeseni. Jesen je res čudovit letni čas! Dnevi postajajo krajši, okoli nas pa se zgodi praznik barv in dišav. Narava je polna doživetij in zakladov, v hišah in stanovanjih pa prijetno domače vzdušje. Hvala vsem, ki ste nam poslali risbice, avtorjem izžrebanih risbic pa čestitamo, čaka vas nagrada.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Nuška Brus iz Idrije, Lara Eva Kralj iz Šmartnega, Mia Kobak iz Plave, Kristjan Jemec iz Kamnice, Pia Ogrinc iz Zaloga in Bine Trlep iz Gorenje vasi.

Oglasili so se nam tudi šolarji in vrtičkarji. Jesen so upodobili tudi otroci vrtca Trje iz vrtcev občine Žalec in njihovi vzgojiteljici Tatjana Jelan Golavšek in Tamara Kralj ter otroci vrtca Urša, enota Pikapolonica v Dobu pri Domžalah. S pošiljko, polno jesenskega drevja, pa so nas presenetili otroci iz vrtca pri OŠ Mala Nedelja.

Vsem iskrena HVALA.

 

*S sodelovanjem v Zmajčkovem nagradnem povabilu soglašate s PRAVILI IN POGOJI SODELOVANJA V NAGRADNIH IGRAH IN NATEČAJIH REVIJE ZMAJČEK

VRTEC MALA NEDELJA
VRTEC PIKAPOLONICA
vrtec TRJe
Pia Ogrinc
Nuška Brus
Mia Kobak
Lara Eva Kralj
Kristjan Jemec
Bine Trlep

MOJi prijatelji

Prijateljstvo je pomembna stvar, ki bogati naše življenje, zato samo vas v septembrski številki povabili, da nam narišete risbice z naslovom MOJI PRIJATELJI. Hvala vsem, ki ste sodelovali v nagradnem povabilu.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Vanesa Benedikt iz Žabnice, Patricija Benedikt iz Žabnice, Špela Razboršek iz Zg. Ložnice, Bianca Belović iz Lendave, Kaja Boštjančič iz Mengša in Lan Klukovič iz Mojstrane.

Oglasili so se nam tudi šolarji in vrtičkarji. Svoje prijatelje so narisali in jih delili z nami otroci skupine Zmajčki iz Vrtca Hrastnik, enota Sonček. Mentorici Nataša Babic in Tatjana Gorenc sta lahko ponosni nanje.

Tudi otroci skupine Ptički iz vrtca ROŽLE se z vzgojiteljicama Jožico Bambič in Urško Skobe veliko pogovarjajo o prijateljstvu, zato so nam z veseljem narisali nekaj risbic na to temo.

Otroci iz vrtca Manka Golarja, enota Negova in vzgojiteljici Irena Domanjko Seršen in Jasmina Paldauf so se novega šolskega leta razveselili tudi zaradi prijateljev. Kako zabavno je druženje z njimi, so upodobili tudi na risbicah.

Avtorjem risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

 

BIANCA BELOVIC
KAJA BOŠTJANČIČ
LAN KLUKOVIČ
Patricija Benedikt
Spela Razborsek
VANESA BENEDIKT
VRTEC HRASTNIK
VRTEC MANKA GOLARJA
VRTEC ROŽLE

MOJE POČITNICE

V poletni številki Zmajčka smo vas povabili, da nam narišete risbice z naslovom MOJE POČITNICE. Nekateri ste jih preživeli na morju, drugi v gorah, tretji pri babici in dedku ali pa kje drugje … Prav vsi pa ste se imeli neskončno lepo.

Zmajčkova nagrada
Izžrebali smo risbice, ki so jih narisali: Karin Viraut iz Tržišča, Katja Avsenik iz Lesc, Maša Mahkota iz Ruperč in Vid Kralj iz Ljutomera.

Avtorjem risbic čestitamo, čaka vas nagrada.

Karin Viraut, 4 leta
Katja Avsenik, 5 let, Lesce
Masa Mahkota, 5 let
Vid Kralj, Ljutomer

Najlepši gozd

Gozdovi so ‘pljuča Zemlje’, saj nam zagotavljajo kisik za življenje. Ponujajo pa nam tudi veliko priložnosti za raziskovanje in učenje v naravi, zato smo vas v majski številki Zmajčka povabili, da nam narišete risbice o gozdu. Na naš naslov je prišlo veliko po gozdnih skrivnostih dišečih risbic.

Avtorji izžrebanih risbic so: Taja Čiček iz Nedelice, Eva Lorbek iz Brezne in Voranc Habjančič iz Mihovce. Našemu povabilu pa so se odzvali tudi učenci OŠ Ane Gale z učiteljico Karmen Pfeifer Lapuh in nam na svoj način predstavili rastlinski in živalski svet naših gozdov.

Eva Lorbek, 6 let
Taja, 6 let, Nedelica
Voranc, 6 let, Mihovce

PIKAPOLONICA

V aprilski številki Zmajčka smo vas povabili, da nam narišete risbice z naslovom PIKAPOLONICA. Pravijo, da nam pikapolonica pokaže pot k sreči. Če ti prileti na roko, moraš počakati, dokler ne odleti, in si pri tem nekaj zaželeti. Veseli smo bili vseh risbic te črno-rdeče prinašalke sreče, naj jo prinese tudi vam.

Avtorji izžrebanih risbic so: Karin Virant iz Pijavice, Katja Avsenik iz Lesc, Tiana Šačić iz Malečnika, Pia Gomboc iz Radvencev, Doroteja Dolšina iz Zg. Prhovca in Jana Maletič iz Gažona.

Karin Virant, 4
Katja Avsenik, 4
Pia Gomboc, 6 let, Radvenci
Doroteja, 6 let, Zg
Jana Matelic, 6 let
Tiana, 4