Nagradni literarno-likovni natečaj: VSE BARVE JESENI

19. 09. 2022

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com v sodelovanju z Revijo Zmajček, organizira Nagradni likovno literarni natečaj na temo: BARVE JESENI, in sicer v obdobju od 1.9.2022 do 31.10.2022.

Vsi menjajoči letni časi so skrivnostni. Zanimivi. Različno dolgi. Vsakega posebej se veselimo. Ga nestrpno pričakujemo. Radi se poslovimo od dolge zime, čeprav uživamo v zimskih radostih in prazničnem decembru, a hkrati zahrepenimo po lepoti pomladi, po toplejših sončnih žarkih. Pomladi že sanjamo o dolgem, vročem poletju in objemu morskih valov. Poletje – čudovit, a najkrajši letni čas, se zlije v JESEN. Ko se junija zaključi pouk, velikokrat radi rečemo: SE VIDIMO JESENI zopet v šoli.

In res ponovno se odprejo šolska vrata. Na poti v šolo lahko pozorni opazovalci opazijo že prve spreminjajoče barve listov.

 

Kaj vam pomenijo barve jeseni? Opazujete drevesa na poti v vrtec ali šolo? Vas očarajo škrlatne barve? Rdeče? Rumene? Rjave? Oranžne? Celo zlate? Radi zahajate v naravo? Nabirate gobe? Kostanj? Se prepustite božajočim sončnim žarkom, ki največkrat že izgubijo poletno moč? Opazujete, da je dan vsak dan krajši. Fotografirate sončni zahod? Ga narišete? Opišete? Poznate kakšne pesmi o jeseni?

Lahko nam opišete ali narišete svojo najljubše jesensko barvito listje, morda jesensko nebo, jesenski sončni zahod. V pomoč naj vam bodo zgornja vprašanja.

Literarno-likovni natečaj je namenjen otrokom od 3 do 9 let.

Če boste risali, vas prosimo, da nam vašo sliko s pomočjo staršev/mentorjev pošljete v jpg obliki na naš elektronski naslov, če pa boste jesen opisali, pa nam prispevek pošljite v word obliki.

Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek oziroma vzdevek avtorja, starost avtorja in morebitnega mentorja.

 

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš/mentor soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

 

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarno-likovnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com  in na dunja@ventilatorbesed.com  s pripisom Za literarno-likovni natečaj BARVE JESENI.

 

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 31.10.2022,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

 

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili.

 

  1. nagrada: polletna naročnina na revijo Zmajček
  2. nagrada: knjiga ustvarjalnih idej MALI USTVARJALCI SE IGRAMO (avtorica: Petra Korenjak Marčun), Založba Studio Hieroglif
  3. nagrada: knjiga ustvarjalnih idej MALI USTVARJALCI SE IGRAMO (avtorica: Petra Korenjak Marčun), Založba Studio Hieroglif

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com  in dunja@ventilatorbesed.com , da se dogovorimo za prevzem nagrade.