Nagradni likovni natečaj PRISLUHNI IN POMAGAJ

10. 01. 2023

Zmajček v sodelovanje z Ventilatorjem besed, revijo za kulturo, vzgojo in izobraževanje, razpisuje nagradni literarno-likovni natečaj na temo
PRISLUHNI IN POMAGAJ.

Natečaj je namenjen otrokom od 3 do 12 let, in sicer v obdobju od 1.1. do 15.8.2023.

Dragi otroci, ste kdaj komu pomagali? Družini? Babici ali dedku prinesli čaj in pecivo, pomagali pri drugem opravilu? Morda prijatelju, vrstniku, ki se mu je nekdo posmehoval, ali pač nekomu, ki se mu je zgodila nezgoda? Ste morda podelili svojo šolsko malico? Ali pač nagovorili starše, da brezdomcu namenijo kakšen evro ali obrok?  Je morda kdo pomagal vam? Kako ste se počutili? Ste začutili največjo srečo, ko vam je nekdo pomagal oziroma ko ste vi njemu? Se še vedno trudite prisluhniti? Ali povprašate za pomoč, ko vam je težko? Ali pač upate, da vas bodo drugi povprašali po njej. S katerimi barvami bi narisali osebo, ki pomaga nekomu? Kaj vas najbolj umiri: objem, da vas nekdo posluša, lepa beseda, drugačna pomoč? Prisluhnite s srcem in ponudite pomoč. Prav tako vedno prosite za pomoč, ko vam je težko.
Naj vam bodo zgornja vprašanja v pomoč pri ustvarjanju risbe.

 

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev in v kolikor bo izdelek izbran, bo objavljen tudi v knjigi, ki je v namenu, da bo izšla po končanih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj.
Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek oziroma vzdevek avtorja, starost avtorja in morebitnega mentorja. Prav tako napišite tudi naslov risbe.
Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem likovnem natečaju, pošljite na elektronski naslov v kvalitetni JPG oblikivladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za likovni natečaj na temo Prisluhni in pomagaj.
Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.8.2023,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili.

  1. nagrada: Celoletna naročnina na revijo Zmajček (šolsko leto 2023/2024)
  2. nagrada: Zbirka pesmic za otroke Zvezdane Majhen ZAKLADI PRIJATELJSTVA, (Verzi in rime nas popeljejo čez vse tisto, kar je za srečno otroštvo najpomembnejše: družina, prijatelji, sreča in mir); Založba Studio Hieroglif
  3. nagrada: Glasbena zgoščenka Olika je odlika, (12 pesmic s prijateljstvu, medsebojni pomoči, svobodi, miru, skrbi za planet, pohlepu, klevetanju in tudi mejah, ki jih postavljajo družinski in družbeni okviri); Založba Studio Hieroglif

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com , morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com  in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.