Naročilo revije Zmajček

Poletni Zmajček je osvežujoč!

 

V novi številki revije zmajček

Naj vam prišepnemo nekaj zabavnih idej, kako se lahko v dolgih, vročih počitnicah igramo z vodo. Avtorica ustvarjalne ideje je Petra Korenjak Marčun.

 

 
Splošni pogoji poslovanja spletne Zmajčkove knjigarne

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne Zmajčkove knjigarne, pravice uporabnika ter poslovni odnos med založbo in stranko.

O podjetju

Spletno Zmajčkovo knjigarno upravlja založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale, lastnik domene www.zmajcek.net.

Studio Hieroglif d.o.o.

Sedež: Slamnikarska cesta 18, 1230 Domžale

T: 01 722 60 40

F: 01 721 49 81

E: revijazmajcek@siol.net

Okrožno sodišče v Ljubljani, reg. Št. vpisa SRG 94/14671

Matična številka 5407788
Osnovni kapital 18.807,00 EUR

ID za DDV: SI35836865

Poslovni račun pri Banki Domžale d.d. št.:SI56 02300-0017808827

 

Dostopnost informacij
Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:
- identiteto založbe (ime in sedež založbe, številko vpisa v registru, davčno številko)- kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in postopki vračila)
- dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek in morebitne druge dajatve
- način plačila in dostave
- časovno veljavnost ponudbe
- pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Dvojno označevanje cen

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV.

Kot je določeno z zakonom o dvojnem označevanju cen v tolarjih in evrih (ZDOCTE), se cene preračunane v evre prikazujejo na za to predvidenih mestih. Za preračun pa se uporablja trenutno veljavni centralni paritetni tečaj (1 EUR = 239,64 SIT).

 

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (tiskovine, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). V nadaljevanju se postopek naročila deli na dva dela, ki sta sledeča:

NAROČILO SPREJETO - Po uspešni oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in čaka na obdelavo. Kupcu so izčrpni podatki o stanju in vsebini naročila vselej dostopni na spletni strani www.zmajcek.net, v rubriki "Vzdrževalni račun"

NAROČILO POTRJENO - Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale v največ 48 urah od prevzema naročila pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Založba si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih tiskovin med stranko in podjetjem je nepreklicno sklenjena, ko kupec prejme potrdilo na elektronski naslov (e-mail).

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 7 dneh od prejetja dostavljenega artikla odstopi od naročila in ga vrne na naslov založbe, v kolikor pride do poškodbe tiskovine pri prenosu pisemske pošiljke ali neustreznosti kvalitete. Pri tem mora originalno embalažo pisemske pošiljke označiti z besedilom: »Ne sprejmem!« in jo povezano predati na reklamacijah Pošte Slovenije. Artikli morajo biti nerabljeni, z vloženim pojasnilom o reklamaciji.

V primeru, da je prišlo do poškodbe tiskovine ob prenosu pisemske pošiljke, založba v roku 3 (treh) dni do prejema pošiljke zagotovi dostavo ustrezne tiskovine.

 

Plačilo

Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale, lastnik spletne Zmajčkove knjigarneizda račun na trajnem mediju, ki ga izstavi skupaj z nakupljenim artiklom.

 

Dobavni rok
Za tiskovine na zalogi je rok dobave blaga 1-5 delovnih. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

 

Dostava

Dobavni rok za tiskovine na zalogi je 1-5 delovnih dni. Vse pošiljke dostavlja Pošta Slovenije.

Ob potrditvi nakupa lahko izberete poljubni naslov za dostavo (npr. dostava na delovno mesto, na otrokov naslov…). Cenik dostave: Pri nakupu tiskovine iz spletne Zmajčkove knjigarne, poštnine ni in je le-ta vključena v ceno artikla.

 

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni Zmajčkovi knjigarni in se lahko razlikujejo od rednih cen v prosti prodaji.

Slike so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnešene v bazo spletne prodajalne.

 

Varnost
Upravitelj spletne Zmajčkove knjigarne uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Komunikacija
Z uporabnikom sme založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

 

Reklamna elektronska sporočila
Vsebovati morajo naslednje:

- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

- pošiljatelj mora biti jasno razviden

- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati
- Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale se zaveže, da bo stranko odjavila s spiska prejemnikov elektronskih sporočil, če stranka to izrecno zahteva.
- Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale se tudi zaveže, da v vsakem reklamnem sporočilu na dnu objavi postopek odjave iz baze prejemnikov sporočil.

Zasebnost
Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale, upravitelj spletne Zmajčkove knjigarne se zavezuje k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki strank, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji. Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale se zaveže, da osebnih podatkov strank in morebitnih drugih podatkov (zgodovine naročil) ne bo posredovala tretji osebi.
Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01).

 

Pritožbe
Založba Studio Hieroglif d.o.o., Domžale, upravitelj spletne Zmajčkove knjigarne, mora kupcem omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti) in ga vseskozi obveščati o statusu pritožbe.
V interesu založbe je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.
Če stranka in založba spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Studio Hieroglif d.o.o.

Sedež: Slamnikarska cesta 18, 1230 Domžale

T: 01 722 60 40

F: 01 721 49 81

E: revijazmajcek@siol.net  

 
Naprej >
© 2018 Studio Hieroglif - Revija ZMAJČEK | Design by ImpresDesign