zmajcek_ku-ku_ikona.gif zmajcek_risba_ikona2.gif zmajcek_natecaj_ikona2.gif
Zmajčkova galerija
OLIKA JE ODLIKA

Veseli smo bili vašega odziva na nagradni natečaj na temo »OLIKA JE ODLIKA« in vseh izdelkov, ki pripovedujejo, da ste vsak dan usmerjeni k dobremu in lepemu. Člani komisije smo imeli težko delo dolgo časa smo »premlevali« in na koncu le izbrali pet najizvirnejših prispevkov. Vsem, ki ste sodelovali na natečaju, se zahvaljujemo, izbranim pa čestitamo.


1. nagrado – obisk Zmajčka in njegovih ustvarjalcev – prejmejo otroci skupine Oranžnih barvic vrtca Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Z vzgojiteljicami Damijano Bijek in Andrejo Škarja so se otroci pogovarjali, kaj je to olika oz. bonton, in ugotovili, da se takrat lepo obnašamo, npr. se  zahvalimo za hrano, darilo … Vsak otrok je z likovno tehniko akvarel naslikal svoj portret. Portrete so nalepili v krog, ki ponazarja, da se imajo radi in so prijazni drug do drugega. Z izrezki in revij pa so  naredili še kolaž, ki pripoveduje, za kaj vse se zahvalimo. Besedo HVALA so oblikovali kar s svojimi telesi, se fotografirali in jo nalepili na sredino plakata. Zares izvirno in lepo! Čestitamo!

2. nagrado  – paket Zmajčkovih knjižnih in glasbenih zakladov, ki bo obogatil šolsko oz. vrtčevsko knjižnico – pa prejmejo:

OŠ Mladika Ptuj, 1. A razred, mentorici: Sonja Plajnšek, Silva Ilec. Z mešano likovno tehniko so ustvarili zanim ive in zgovorne risbice, npr. pomagajmo očistiti sneg pred hišo. S skupnimi močmi bomo hitrejši.


Vrtec Agata, Poljane, skupina Čebele, vzgojiteljici Jožica Maček in Milena Škrlec. Izbrali so temo, kako je biti prijatelj in kako ohraniti prijateljstvo. Izdelki so skupinski, risali in barvali pa so s flomastri in barvicami. Vsak izdelek krasi mavrica, ki jo »nariše« prijateljstvo.


OŠ Škofja Loka – mesto, učenci podaljšanega bivanja 1. in 2. razreda, mentorici Marija Marjetka Benedik in Jana Jelovčan. Otroci so svoja izvirna razmišljanja o oliki predstavili v pravih malih knjižicah – stripih.


VVZ Radovljica, enota Begunje, otroci modre skupine (1-2), mentorici: Tania Košir in Katarina Žvokelj. Za oliko nisi nikoli premajhen. Otroci najmlajše skupine so že uspešno osvojili besede HVALA, PROSIM, DOBER DAN … Vsak otrok pa je sam, na svoj najboljši in najiskrenejši način na temo olike narisal tudi sliko.


Vsem, ki ste sodelovali na natečaju, se zahvaljujemo, izbranim pa čestitamo. Vsi sodelujoči vrtci in šole prejmejo majhno pozornost. Sodelovali so še: 

 

 

 
© 2018 Studio Hieroglif - Revija ZMAJČEK | Design by ImpresDesign